Google start met visuele SEO

Google heeft iets nieuws: Google Web Stories. Hoog scoren met jouw verhaal door middel van Web Stories op de grootste en meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Wie wil dat nu niet? Uiteraard is jouw favoriete virtueel professional Virtuflex volledig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Alles over deze nieuwe feature lees je in deze blog.

Wat is een Web Story?

Social media kanalen als Instragram en Facebook gebruiken het al langer en ook LinkedIn is er onlangs mee gestart: Stories. Je eigen verhaal delen door middel van foto’s of video’s. Met veel bewerkingsmogelijkheden om de aandacht te trekken van jouw doelgroep. Media die online gedeeld wordt en na een paar seconden overgaat naar een volgend format. Na 24 uur is de inhoud van een Storie van social media verdwenen en niet meer zichtbaar voor jouw netwerk.

Google heeft dit fenomeen opgepakt en zijn eigen draai gegeven aan deze manier van online zichtbaarheid. Google Web Stories kan namelijk gebruikt worden om hoog te scoren in de zoekmachine. Momenteel is er een onzichtbare online competitie gaande omtrent het behalen van de hoogste plekken. Waarom? Je kunt het zien als visuele SEO. Wie de juiste content plaatst met zoekwoorden waar jouw doelgroep op zoekt, scoor je hoger in Google. Wanneer een Google Story nuttige informatie bevat zal jouw media hoger scoren in de zoekmachine. Steeds meer bedrijven zullen het gaan gebruiken om een hoge positie te veroveren. De eerste #1 posities zijn al gespot!

 

Voordelen van Google Web Stories

  1. Het allerbelangrijkste is misschien wel de aandacht. Wie wil er nu geen aandacht trekken met zijn bedrijf? Of je nu reclame wilt maken of eruit wilt springen met jouw diensten. Het maken van Stories is een perfecte manier om op te vallen.
  2. Interactie met jouw doelgroep. Alles op het internet gaat tegenwoordig snel, sneller snelst. Wat doe jij als kunt kiezen tussen het lezen van een lap tekst of het bekijken van een videoboodschap? De meerderheid zal kiezen voor afbeeldingen en video’s. Door te luisteren en kijken blijft een boodschap beter hangen. Een bijkomend voordeel is dat je een visuele boodschap klikbaar kunt maken.
  3. Mobile first! Stories zijn de perfecte content voor mobiele apparaten. Omdat 2/3 van alle inhoud op het web tegenwoordig met een mobiel apparaat bekeken wordt, kun je niet meer om deze manier van content heen.
  4. Multifunctioneel: De inhoud van een Story wordt door middel van een link geplaatst ergens op jouw website. Met deze link kun je jouw Story op meerdere plekken gebruiken. Dit kom je zichtbaarheid ook ten goede.
  5. Een moderne aanpak. In deze digitale tijden is het misschien wel belangrijker dan ooit om snel te anticiperen en met je tijd mee te gaan. Hoe vaak zoek jij zelf niet iets tussendoor op Google als je iets wilt weten? Waarschijnlijk kom je vaak niet verder dan de top 3 resultaten van de zoekmachine. Als jouw content dus bovenaan verschijnt en ook nog in visuele vorm, kun je jouw doelgroep zijn wenken bedienen. Handig toch?

Handige WordPress plugin

Google heeft voor websites gemaakt in WordPress een handige plugin gebouwd. Je kunt de plugin installeren en vanuit daar bouwen aan jouw Google Web Story. Wanneer je jouw verhaal klaar en gepubliceerd hebt zal het een tijdje duren voordat deze zichtbaar is op Google. De zoekmachine heeft namelijk tijd nodig om jouw website te indexeren.

Uitbesteden aan jouw Virtueel Professional

Ben je zelf niet zo handig met (nieuwe) technische snufjes of heb je geen tijd om je hierin te verdiepen? Geen nood! Virtuflex heeft het al voor je uitgezocht. Virtuflex kan de plugin voor je installeren en de Stories ontwerpen. Wil je meer informatie? Maak dan snel een afspraak om je concurrentie voor te blijven.

 

Schrijven is…

….altijd met je lezers bezig zijn. Wat wil jij graag weten? Wat interesseert jou? Laat het mij weten via een bericht op deze pagina. Grote kans dat ik mij in jouw onderwerp verdiep. Wie weet lees jij hier binnenkort een blog over jouw brandende vraag.

Deze website is gemaakt door Virtuflex © 2020/2021