Virtueel Professional: een Veelzijdig Beroep

“Een virtueel assistent (VA), dat is toch die spraakassistent op mobiele telefoons?” Nee! Of nouja, het valt te vergelijken, maar er bestaan ook VA’s in menselijke vorm, zoals ik bijvoorbeeld. Zie het als een collega op afstand. Net als een spraak assistent kan ik een tafel reserveren bij jouw favoriete restaurant, maar naast het simpelweg volbrengen van een taak, ben ik in staat jouw verwachtingen te overtreffen door proactief mee te denken. Bijvoorbeeld door te bedenken dat een afzakkertje in dat nieuwe hippe café jouw avondje uit naar een ander niveau kan tillen. 

Assistent: hulpje of professional 

Persoonlijk ga ik liever voor de term Virtueel Professional (VP). Dit omdat ik een gediplomeerd directiesecretaresse ben en inmiddels vele jaren ervaring heb in mijn vakgebied. Daarnaast heb ik ook specifieke kennis op het gebied van websiteontwerp. Het woordje ‘assistent’ doet wat mij betreft afbreuk aan mijn expertise en daardoor spreek ik liever over mezelf als een professional.

Veelzijdige types 

Tijdens mijn ontdekkingsreis in de wereld van Virtueel Professionals kwam ik erachter dat ze zich met zóveel verschillende werkzaamheden bezighouden, dat ze moeilijk over één kam te scheren zijn. Van marketing tot office support en van ICT tot het schrijven of redigeren van teksten: je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel iemand te vinden die dit voor je kan doen.

Hieronder zet ik een greep uit de mogelijkheden even op een rij: 

 • Office Support: o.a. e-mail- en agendabeheer, kantoorartikelen bestellen, vergaderruimtes reserveren en het regelen van de borrel;
 • Design: o.a. logo’s en websites ontwerpen, huisstijlen ontwikkelen;
 • Website(onderhoud): o.a. ontwerpen van een website of online shop, betaalsystemen koppelen;
 • Social Media Support: o.a. ontwerpen en plannen van content en media;
 • Marketing: o.a. doelgroeponderzoek, strategiebepaling, leads genereren;
 • Sales: o.a. funnels opzetten en optimaliseren, acquisitie verzorgen.

Zoals ik al zei is bovenstaand een greep uit de mogelijkheden. Met een beetje online speurwerk zijn er vast nog diverse andere mogelijkheden en kun je voor iedere klus wel een professional vinden om mee samen te werken. 

Wanneer kies je voor uitbesteden?  

Nu je weet waarvoor je een Virtueel Professional kunt inhuren blijft er nog één brandende vraag over. Wanneer en hoe weet je dat het tijd is er één in te schakelen? 

Je hebt het te druk voor jouw eigen bedrijfsvoering;

 • Je bent je focus op je kernactiviteiten kwijt;
 • De techniek achter de schermen van jouw is niet aan jou besteedt;
 • Social Media staat op een laag pitje, terwijl online zichtbaarheid in deze tijd zeer belangrijk is;
 • Je denkt eraan toch iemand in dienst te nemen, terwijl je dit eigenlijk niet wilt;
 • Je hebt te weinig uren in een dag: je wilt zoveel, maar moet altijd concessies doen.

Niet alleen zelfstandig ondernemers of bedrijven kunnen samenwerken met een Virtueel Professional. Ze zijn er voor iedereen, al moet je wel een beetje kunnen en durven delegeren. Natuurlijk kun je alles zelf doen en op je eigen manier, maar dit kost soms enorm veel tijd en energie. Voor elke klus is er een professional die de taken efficiënt en goed kan uitvoeren. De tijd die je overhoudt kun je gebruiken om eens een keer écht naar je favoriete restaurant te gaan.     

Wil je weten wat Virtuflex voor jou kan betekenen? Lees dan hier even verder. 

Schrijven is…

….altijd met je lezers bezig zijn. Wat wil jij graag weten? Wat interesseert jou? Laat het mij weten via een bericht op deze pagina. Grote kans dat ik mij in jouw onderwerp verdiep. Wie weet lees jij hier binnenkort een blog over jouw brandende vraag.

Deze website is gemaakt door Virtuflex © 2020/2021