Als webdesigner die houdt van functioneel, gemak, praktisch én mooi, vertel ik je graag waarom WordPress mijn absolute favoriet is als het gaat om het bouwen van websites. Zeker in combinatie met de Divi themebuilder.

Misschien sta je op het punt om je eigen website te starten of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat WordPress te bieden heeft. Hoe dan ook, in dit artikel vertel ik je waarom WordPress een geweldige keuze is.

Eenvoudige en Intuïtieve Interface

Laten we eerlijk zijn, niemand houdt van een ingewikkelde interface, vooral als je net begint met het bouwen van een website. Nou, WordPress heeft dat begrepen. De gebruikersinterface van WordPress is buitengewoon eenvoudig en intuïtief. Als je ooit een tekstverwerker hebt gebruikt, zoals Microsoft Word, dan voel je je meteen thuis in WordPress. Het is gewoonweg gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken, zelfs voor beginners.

Volop Aanpassingsmogelijkheden

Een van de redenen waarom ik van WordPress houd, is de enorme flexibiliteit die het biedt. Er zijn duizenden gratis en premium thema’s beschikbaar waarmee je het uiterlijk van je website kunt aanpassen. Of je nu een strakke zakelijke site, een creatieve portfolio of een blog wilt maken, er is altijd een thema dat bij je past. Bovendien kun je plugins toevoegen om de functionaliteit van je website uit te breiden. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Actieve WordPress community en ondersteuning

Als je ooit vastloopt tijdens het bouwen van je website, hoef je je geen zorgen te maken. WordPress heeft een actieve en ondersteunende community van gebruikers, ontwikkelaars en experts. Er zijn talloze forums, handleidingen en documentatie beschikbaar om je te helpen bij elk probleem dat je tegenkomt. Het is geruststellend om te weten dat er altijd mensen zijn die klaar staan om je te assisteren.

Zoekmachinevriendelijkheid

Als je wilt dat je website goed wordt gevonden in zoekmachines zoals Google, dan is WordPress de juiste keuze. De code die WordPress genereert, is schoon en zoekmachinevriendelijk. Bovendien kun je SEO-plugins toevoegen zoals Yoast SEO om je te helpen bij het optimaliseren van je inhoud voor zoekmachines. Het is een fantastische manier om je website een duwtje in de rug te geven in de competitieve wereld van online zoekresultaten.

Regelmatige Updates en Beveiliging

Veiligheid is een serieuze zaak als het gaat om websites. Gelukkig hoef je je daar met WordPress geen zorgen over te maken. WordPress wordt voortdurend bijgewerkt om de beveiliging te verbeteren en eventuele zwakke punten te verhelpen. Bovendien zijn er beveiligings-plugins beschikbaar om je website nog beter te beschermen. Ook al raad ik je aan om de beveiliging van je website uit te besteden aan een professional en niet aan een plugin: het is goed om te weten dat er verschillende mogelijkheden zijn om je website te beveiligen.

Klaar om te Beginnen?

Kortom, WordPress biedt de perfecte balans tussen gebruiksvriendelijkheid, aanpassingsmogelijkheden, en krachtige functies. Of je nu een eenvoudige blog wilt starten, een geavanceerde e-commerce site wilt bouwen, of alles daartussenin, WordPress kan het. Het is mijn favoriet, zeker in combinatie met het thema Divi!